Over vocaal kwartet BrinCQ


Het vocaal kwartet BrinCQ is pas sinds begin 2022 bij elkaar. Op zoek naar muzikale verbinding dicht bij huis bracht Nathan het viertal bij elkaar. Wie zijn wij?

Het kwartet bestaat uit sopraan Charlotte Houberg, mezzosopraan Karin Brunt, tenor Joost van Velzen en bariton Nathan Tax. Allen bekende namen in Nederland door solistisch of pedagogische werkzaamheden of in professionele koren.

En die naam?

Nou, elk dorp heeft een brink, de centrale plaats waar mensen elkaar opzoeken. Zo ook Bussum, hun gezamenlijke woonplaats! En misschien nog wel leuker of in elk geval toepasselijker… in het Spaans betekent ‘brincar’ ook wel ‘speels-‘ of ‘ongeremd bewegen’. Laat dat nu precies zijn wat dit kwartet zoekt in de muziek: elkaar in de buurt opzoeken en speels en ongeremd samen muziek maken!

Boekingen

BrinCQ bestaat uit vier ervaren zangers met conservatoriumopleiding en ruime podiumervaring door heel Nederland.

Als kwartet bieden we onszelf aan voor concerten in (kamer)muziekseries, als solistenkwartet bij oratoria, in kerkdiensten of bij persoonlijke gelegenheden, zoals bruiloften en uitvaarten.

Ook zijn er mogelijkheden voor vocale coaching en/of directie van (project)koren. Bijvoorbeeld ad interim, tot er een nieuwe vaste dirigent is gevonden.

Naast onze uitgewerkte programma’s kunnen wij altijd in overleg maatwerk leveren. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Werkwijze en tarieven

BrinCQ werkt als collectief: de taken worden eerlijk verdeeld, zo ook de opbrengsten.

Steeds gaan wij uit van de principes van Fair Practice en Fair Pay, zie voor tarieven de Kunstenbond/NTB (2022). Ter dekking van de gage raden wij kleine podia altijd aan gebruik te maken van het Nationaal Podium Plan.