Brahms met BrinCQ

Kent u Brahms’ Liebeslieder Walzer?

De prachtige liefdesliederen voor vier stemmen en vierhandig piano… BrinCQ zingt ze ook, maar dan net eventjes anders!

V.l.n.r.: Joost van Velzen (tenor), Nathan Tax (bariton), Frank Verhulsdonck (dichter), Charlotte Houberg (sopraan), Karin Brunt (mezzo), Lily Monori van Dijken (dichter).

Hoe zit dat, Brahms met BrinCQ?

BrinCQ heeft in samenwerking met twee Nederlandse dichters dit bekende werk naar het heden gebracht. Dichters Frank en Lily hebben nieuwe Nederlandse teksten geschreven voor dit prachtige werk, geïnspireerd op Liebeslieder klanken, Daumers wereldpoëzie, én de persoonlijke liefdeservaringen van BrinCQ!

De boodschap van Brahms en Daumer delen wij ook:
Liefde verbindt en doorweeft de mensheid

Zoals rozen rood zijn, gaan liedjes over liefde. Of je nu de Perzische dichter Rumi erop naslaat of het levenslied van André Hazes: alle culturen, rangen en standen doen de liefde tot klinken brengen. In vele verschijningsvormen: amoureuze of platonische liefde, liefde tussen ouders en kinderen, liefde voor een bepaalde plek of de vrije natuur, religieus of spiritueel, voor onontdekte. En ook liefde voor jezelf. Wie ben je eigenlijk? En wie kan, wil, mag of moet je worden – van jezelf en van de ander?

Met dit project levert BrinCQ een bijdrage aan die publieke dialoog. Met hun frisse blik geven dichters Lily Monori van Dijken en Frank Verhulsdonck het hedendaagse publiek een nieuwe ingang in de vertrouwde muziek van Brahms. Samen pogen we dit oude, maar universele materiaal zijn oorspronkelijke bedoeling terug te geven.

Luc Runderkamp – Programmeur

De keuze van BrinCQ voor een programma met liederen van Brahms is een voltreffer. Zijn vocale werk in deze bezetting wordt zelden uitgevoerd op de Nederlandse concertpodia. Het deel dat hertaald is in het Nederlands geeft extra reliëf aan deze parels van Duits liedkunst. De zangers van BrinCQ benaderen Brahms met veel respect zonder dat dat ten koste gaat van zangvreugde of plezier.

Is dit wat voor uw podium of wilt u meer informatie? Neem dan hier contact op.

Brahms’ Liebeslieder Waltzer – BrinCQ